Най-красивите и потресаващи картини с кораби

Уникално красиви снимки и картини на потънали и корабокруширали кораби, бяха представени в изложбена колекция от снимки и картини. Някои от тях датират от много години, други са от по-скорошни времена. Каквато и история да носят, потъналите кораби и каквато и да е била съдбата им и до днес те впечатляват, будят смесица от чувства и мисли у посетителите и онова така необяснимо усещане за всемогъществото на майката природа, срещу, която дори човечеството не е способно да се изправи.

В галерията, където бяха представени подобни творби, могат да се видят над 30, всяка от които внушителна, потресаваща и уникално красива. Ето и една част от това изкуство:

Корабокруширал лайнер на дъното на водите, в близост до северните брегове на Червено море.

Изоставени риболов траулер. „The Ghost флот“ на слез Бай, представлява кораб с огромни размери и изцяло дървена конструкция, наподобяваща някогашните салове от ръчна изработка. В Антрактида също е заснет един такъв кораб, които лежи под ледените води недалеч от един от бреговете, покрити със сняг.

Интерес буди и картината на руски крайцер Мурманск разбит в Норвегия. В Гърция на остров Аморгос, може да се види корабокрушението на Katapola.

Потресаваща е и картината на Бермудския триъгълник, където в колония има над 15 потънали кораба, останките, на които се личат и по самата повърхност на водата.

На брега на Ангола може да се види скелета на друг голям кораб, който е корабокруширал преди много години, а днес за това свидетелстват само ръждясалите му останки. По подобен начин се вижда и корабокрушението на Ръсти в Либерия. В Източна Прусия е изоставен Demyanskoe, а на брега на Италия, кораба Concordia. В Орегон е Wreck на Мери Д. Хюм, а в Австралия „Fairy Tale Floating Forest“, по който дори са поникнали зеленина и храсти.

За подобни корабокрушения може да се говори много. Такива е имало, както в миналото, така и в настоящето. Легендарен остава Титаник, за чиято история знаят днес дори децата.

Пресъздадени в снимки и картини тези огромни плавателни съдове и днес събуждат интереса у много хора и навяват за незнайните сили и тайни, които носи океана. Всичко това ни напомня само колко малки прашинки сме ние хората, от цялата Вселена и какви изненади крият моретата и океаните.